• Novinky

          • Svetový deň ZEME
            • Svetový deň ZEME

            • O potrebe chrániť našu planétu dnes počúvame naozaj často. Mnohí z nás si tieto rady len vypočujú, avšak neurobia nič, čo by prispelo k jej záchrane. Pritom aj malý krôčik každého z nás zmôže veľkú vec. K tomu, aby sme si uvedomili aj túto skutočnosť slúži Deň Zeme, ktorý si pripomíname 22. apríla už od roku 1970. Tento deň upozorňuje na dopady ničenia životného prostredia a motivuje ľudí k tomu, aby sa k našej planéte začali správať zodpovedne. K tomu vedieme žiakov aj na našej škole, a preto sme nezabudli a tento deň sme si náležite uctili. Počas tohto dňa bolo vyučovanie naozaj pestré. Každá trieda pristúpila k oslave dňa Zeme po svojom. Nechýbalo kreatívne tvorenie, sledovanie náučných videí či vedenie rozhovorov o tom, ako môžeme pomôcť našej planéte. Slová vystriedali skutky a mnoho tried sa pustilo do priamej pomoci. Niektorí sa vydali do ulíc mesta a zbierali odpadky. Iné triedy sa venovali výrobe pareniska, sadeniu a úprave školského pozemku. A samozrejme ani tento deň sme nezabudli na triedenie odpadu v každej triede, ktorý žiaci zodpovedne na konci týždňa vynesú do kontajnerov na separovaný odpad. Toto je malá ponuka z toho, čo môžeme urobiť pre našu Zem. A nezabúdajme, že každý deň môže byť dňom Zeme.

            • Medzinárodný deň Rómov

            • Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov sa na našej škole uskutočnila školská akcia s názvom Romaniáda. Žiaci so svojimi triednymi učiteľmi absolvovali rozhovory na danú tému, každý žiak si vyfarbil rómsku vlajku a cez veľkú prestávku cez rozhlas znela rómska hudba, na ktorú si mohli žiaci zatancovať.

            • Veľká noc v meste Vrbové :)

            • Aj naši žiaci s učiteľmi prispeli ku veľkonočnej atmosfére v meste Vrbové. Vyzdobené vajíčka, mašličky sme dnes zavesili na strom v mestskom parku. Ak pôjdete okolo, určite tam nezabudnite zablúdiť ;)

            • Svetový deň VODY

            • Voda je život. V tejto vete, ktorá na prvý pohľad pôsobí ako klišé sa ukrýva veľký kus pravdy. Voda je základná podmienka života človeka a celého života na našej planéte. Dôležitosť tejto látky by si mal uvedomovať každý jeden človek. Aj preto bol 22.3. v roku 1993 vyhlásený prvý Svetový deň vody, s cieľom pripomenúť si jej hodnotu na medzinárodnej úrovni a dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou. K ucteniu si tohto dňa sa pripojila aj naša škola. Triedni učitelia sa spolu so svojimi žiakmi porozprávali o tom, aká je voda pre náš život veľmi cenná a je potrebné, aby sme si ju vážili a chránili. Okrem toho sa mohli spoločne povenovať jednej z nasledujúcich tém: Voda vodička - kde všade sa s vodou stretávame, Aká si vodička - vlastnosti vody, Kam mizne vodička, Kvapka na kolotoči - kolobeh vody, Obyčajná a predsa vzácna - ochrana vody. K uvedeným témam pripravili zodpovedné osoby rôzne edukačné materiály a námety na pokusy, ktoré mohli učitelia v priebehu vyučovania využiť. Žiakov témy veľmi zaujali a zabavili sa pri realizácii rôznych pokusov. Veríme, že aj tento deň prispel k tomu, aby si naši žiaci a učitelia začali vodu ešte viac vážiť.