• Novinky

            • Cestou- necestou

            • Dňa 21.6.2023 sa žiaci stretli na ihrisku s vlastnoručne vyrobenými dopravnými značkami, pričom si s pani učiteľkami Katkou a Alenkou vysvetľovali dopravné situácie a hovorili o nástrahách cestnej premávky .

            • Školský výlet Klátovské rameno

            • Za usilovnú prácu počas celého školského roka sa žiaci I., II., III., IV., V., VI., a IX. triedy vybrali na školský výlet na Klátovské rameno. Naše prvé kroky viedli do Dunajského Klátova, kde sa nachádza krásny storočný vodný mlyn. Po jeho prehliadke sme sa vybrali na potulky Klátovským ramenom, kde nás čakala pátračka, ktorú si pre nás pripravili milé tety a ujovia zo Štátneho vodohospodárskeho podniku a Štátnej ochrany prírody. Dostali sme do rúk mapky, podľa ktorých sme mali vypátrať v okolí Klátovského ramena živočíchy, ktoré sa tu vyskytujú. Pátrači sme boli úspešní, všetky živočíchy sa nám podarilo nájsť a zaznačiť do našej pátračskej mapky. Po potulkách prírodou sme sa vybrali do neďalekej cukrárne, kde sme si pochutili na výbornej zmrzline.

            • Spoločná telesná výchova ⚽️🏀⚾️

            • V stredu, 21. 06. 2023, o 10.00 do Spojenej školy vo Vrbovom zavítali žiaci tretieho ročníka zo ZŠ Komenského Vrbové. Vzácnu návštevu tvorilo 20 žiakov a 2 pani učiteľky. Na školskom dvore žiakov privítala naša pani riaditeľka. S pani zástupkyňou Katkou sme žiakov oboznámili s rôznymi športovými aktivitami, ktoré nás čakali. Spoločne sme sa na pamiatku odfotografovali a začali sme športovať. Pri našej spoločnej telesnej výchove sme akceptovali limity našich spolužiakov a rozvíjali ich existujúci potenciál. Z tejto aktivity máme nesmiernu radosť a zážitok zo spoločného športovania, socializácie a predovšetkým nových priateľstiev. Veľmi nás teší, že sme aj my mohli podporiť inkluzívnu spoločnosť našou aktivitou - spoločnou telesnou výchovou. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu. Športu zdar!

            • Celoslovenský výtvarný salón znevýhodnených detí

            • Tohtoročnou témou XXIII. ročníka Celoslovenského výtvarného salóna znevýhodnených detí 2023 bolo „Slovensko, moja rodná zem“. Do náročnej výzvy sa zapojilo až 77 špeciálnych škôl a školských zariadení a hodnotených bolo 208 výtvarných prác. Úspešné boli všetky.

              Odborná porota zložená z učiteľov výtvarnej výchovy mala náročnú úlohu, aby v kategórii mladší žiaci a starší žiaci vybrala 3 najkrajšie práce. Tiež detská porota ocenila 3 práce. A jednu cenu udelila i riaditeľka Spojenej školy Vrbové.Slávnostná vernisáž bola spestrená kultúrnym vystúpením žiakov Spojenej školy Vrbové, v ktorom sa žiaci prezentovali tancom, spevom i recitáciou.Touto cestou by sme sa chceli poďakovať riaditeľke Gymnázia JB Magina vo Vrbovom za poskytnutie priestorov na zrealizovanie výstavy i mestu Vrbové za poskytnutie občerstvenia pre hostí a cien pre víťazov.

            • Deň mlieka a piknikov

            • Slnečné lúče, rozprestreté deky, dobrá nálada a mliečne produkty. V takomto duchu sa niesol minulý týždeň v našej škole, v ktorom sme si pripomínali dva významné dni: Medzinárodný deň piknikov a Svetový deň mlieka. Vďaka programu Školské mlieko majú naši žiaci prísun mliečnych dobrôt počas celého školského roka. Teraz však mali možnosť vychutnať si ich na čerstvom vzduchu v kruhu svojich spolužiakov.

            • Vernisáž výstavy Celoslovenského XXIII. výtvarného salónu znevýhodnených detí 2023

            • Srdečne pozývame všetkých rodičov, priateľov a priaznivcov našej školy na vernisáž výstavy Celoslovenského XXIII. výtvarného salónu znevýhodnených detí 2023, ktorá sa bude konať dňa 16.06.2023 o 10,00 hod. v priestoroch Gymnázia J. B. Magina vo Vrbovom.

              Súčasťou slávnostného vyhodnotenia súťaže bude aj krátky kultúrny program, ktorý si pre Vás pripravili naše deti.

              Výsledkovú listinu súťaže nájdete tu.

            • Atletický festival Šport bez hraníc

            • Naši žiaci sa zúčastnili atletického festivalu Šport bez hraníc, ktorý organizovala Spojená škola Senica. Súťažilo sa v disciplínach: beh na 60m a 600m, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou (dievčatá) a hod granátom (chlapci). Festivalu sa okrem športovcov z našej školy a domácich Seničanov zúčastnili aj žiaci špeciálnych škôl zo Skalice, Šaštína-Strážov, Gbelov, Myjavy a Hodonína. V silnej konkurencii sa našim žiakom podarilo získať nielen prvé a tretie miesto, ale aj cenné športové skúsenosti.
            • Špeciálny deň detí

            • 2. júna sme s deťmi oslávili ich krásny sviatok Medzinárodný deň detí, ktorý sa niesol v myšlienke Školskej olympiády v spolupráci s #Special Olympics Slovakia. Deti predviedli svoje zručnosti v rôznych aktivitách, ktoré boli rozdelené pre mladých a starších atlétov, ako napríklad- bowling, prekážková dráha, hádzanie do basketbalového koša, raketbal, nájazdy na bránu- florball, hody na terč, zhadzovanie penových kociek a mnoho iných. Niektorí starší žiaci plnili úlohu mladého lídra, ktorá spočívala v tom, že pomáhali mladším spolužiakom na stanoviskách. Na záver sme s úžasom sledovali krásne moderovanú "balónovú show". Do našej akcie sa zapojili aj žiaci z 1.B triedy Základnej školy na Školskej ul. Vo Vrbovom, s ktorými sme vytvorili milé kamarátstva a vytvorili unifikovaný tím športovcov. smespecial specialolympicsslovakia ďakujeme Jana Macharová-Lowinski, Anna Vicenova 

            • "Čítajme si" 2023

            • V tomto roku Linka detskej istoty organizovala už 14. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu „Čítajme si" …. Projekt vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť kčítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Akcia prebiehala po celom Slovensku v týždni od 22. - 26.05.2023 a zapojilo sa do nej viac ako100 000 detí.V našej škole sme sa rozhodli tiež zapojiť. V piatok, 26.mája, sme sa všetci stretli na školskom dvore a naši čítajúci spolužiaci nám čítali Ezopove bájky.  Pozvanie prijali tiež spriatelení susedia z Domova dôchodcov a Domova sociálnych služieb Klas.

              Ďakujeme čítajúcim spolužiakom za odvahu, počúvajúcim spolužiakom za aktívne počúvanie a našim starkým za účasť a podporu. 

              Dovidenia o rok

            • Na výstave kočiarikov

            • V piatok, 19.05.2023, sme si v Kúrii Mórica Beňovského prezreli výstavu historických kočiarikov. Našli sme tu naozaj výnimočné kúsky, a to nielen kočiariky, ale aj rôzne iné hračky. Výstava bola nádherná a týmto ďakujeme pani učiteľke Alicke Chudej za zorganizovanie a mestu Vrbové, že nám umožnilo prezrieť si ju aj mimo otváracích hodín.

            • Európsky futbalový týždeň Špeciálnych olympiád 2023

            • V rámci Európskeho futbalového týždňa Špeciálnych olympiád 2023 sme zorganizovali futbalové zápasy mladších žiakov a starších žiakov. Vyvrcholením dňa bol zápas starších žiakov proti pedagógom školy. O správnu športovú atmosféru sa postaralo publikum zložené z ostatných žiakov a pedagógov.

            • Tanec bez hraníc 2023

            • V Kine Fontána Piešťany sa uskutočnil ôsmy ročník tanečnej súťaže s názvom ,,Tanec bez hraníc”. Tanečnú súťaž organizovala Spojená škola v Piešťanoch. Je určená pre žiakov prvého a druhého stupňa špeciálnych základných škôl.Súťažilo sa v dvoch kategóriách - moderný a ľudový tanec. Naša škola sa zúčastnila taktiež a v troch kategóriach - mladší žiaci s moderným tancom, mladší a starší žiaci s ľudovým tancom. Pani učiteľka Lenka spolu so svojimi deťmi v kategórii starší žiaci - ľudový tanec získali neuveriteľné prvé miesto a v kategórii mladší žiaci taktiež s ľudovým tancom pod vedením pani učiteľky Alenky získali krásne 3.miesto. Blahoželáme!Výsledková listina: I. kategória: mladší žiaci, ľudový tanec 3.miesto - žiaci II. triedy: Adrián Póša, Patrik Baček, Viktor Vicena, Darina PilováII. kategória: starší žiaci, ľudový tanec 1. miesto - žiaci PŠ: Terézia Petrgalovičová, Daniel Kocev, Dušan Šintál, Matúš Šintál, Adriana Mokošová žiaci III. triedy: Ivan Daniel Kušnirák, Rebecca Kališová.

            • MEDOLANDIA

            • V pondelok, 22.5., sme sa so žiakmi zúčastnili školského výletu do Medolandie v Dolnej Krupej. Oboznámili sme sa s produktami, ktoré nám dávajú včielky a ochutnávali sme rôzne druhy medu. Ovoniavali sme propolis, včelí peľ a vlastnoručne sme si vyrobili sviečku z medového plástu. Potom sme si prešli včelárium a rozárium plné ruží a rôznych kvetov a byliniek. V parku sme zažili veľa zábavy na preliezkach z dreva a pri tabuliach s labyrintom sme našli cestu včielky ku kvetu. Takýmto spôsobom sme si pripomenuli aj Deň včiel. Ďakujeme Medolandia Apimed!
            • Unifikované školy

            • V pondelok 17. apríla 2023 sme v Spojenej škole Vrbové privítali vzácnu návštevu. Mgr. Eva Gažová, národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko (ŠOS) a Ing. Veronika Sedláčková, riaditeľka pre medzinárodné vzťahy ŠOS, nám prezentovali nielen činnosť ŠOS, ale i metodiku zavádzania športových aktivít na hodinách telesnej výchovy i v každodennom živote. Na záver nám predstavili projekt Unifikované školy, ktorého myšlienkou je spájať cez šport deti s i bez zdravotného znevýhodnenia. Prednášky sa zúčastnila i p. uč. Mgr. Mária Kuricová zo ZŠ Komenského II Vrbové, s ktorou sme na záver diskutovali o možnostiach inkluzívneho prepojenia dvoch škôl vo Vrbovom cez športové aktivity.