• Novinky

            • KOĽKO LÁSKY

            • Drahí rodičia i naši priaznivci, naša škola sa tento rok zapája do krásneho projektu KOĽKO LÁSKY. Pozývame Vás tiež k spolupráci, či už vytvoríte krabičku samostatne a odovzdáte ju kontaktnej osobe alebo nám nejaké drobnosti prinesiete do školy, kde ich naši žiaci budú s pomocou svojich učiteľov baliť, zdobiť - výber je na Vás. Poďme však myslieť na druhých a vyčarujme im úsmev a sprostredkujme lásku, ktorú uviažeme do krabice a ona si už nájde toho, koho zaplaví. Viac informácii nájdete na tejto stránke https://www.kolkolasky.sk/.

            • Balóny šťastia – deň materských škôl

            • Každý rok si naša ŠMŠ pripomína Deň materských škôl už tradičným spôsobom – vypustením balóna šťastia. Keďže v tento deň (04. 11) nám neprialo počasie, rozhodli sme sa vypustenie balóna preložiť na iný, vhodnejší a bezpečnejší deň. No napriek tomu, sme ani v tento deň nezaháľali a vytvorili sme si vlastné logo tohto dňa. Použili sme našu obľúbenú techniku otláčania dlane. Oslavu sme zavŕšili spevom obľúbených piesní. Najlepšie počasie (bez dažďa a vetra), nám vyšlo v utorok 10. 11., a tak sme sa po krátkej vychádzke rozhodli horko vzdušný balón zapáliť a vypustiť. Všetko sa s dodržaním bezpečnostných pravidiel podarilo a my sme sa už len tešili z letu balóna, ktorý sa dostal tak vysoko, až sa nám vytratil z dohľadu. Tešíme sa znovu budúci rok. Za našu ŠMŠ p. uč. Alicka

            • Záložka do knihy spája školy II.

            • Nedávno sme Vám prezentovali prácu našich žiakov v projekte Záložka do knihy spája školy, ktorého organizátorom je Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave.Dnes prezentujeme záložky, ktoré pre našich žiakov vyrobili žiaci Špeciálnej základnej školy vo Veľkom Krtíši. Ak ste, milí rodičia, našli záložku v žiackej knihe Vášho dieťaťa - je to darček od spolužiakov z juhu Slovenska. ĎAKUJEME! 

            • STRATY/NÁLEZY

            • Sú Vám predmety na obrázku známe? Ozvite sa ;) Predmety čakajú v bezpečí na svojho majiteľa u zástupkyne riaditeľky školy. 👩‍🏫

            • Nový člen ;)

            • Milí rodičia, milí naši priaznivci! Dovoľte nám predstaviť Vám nášho nového člena školy. Je ňou - 🏝🐖 - terapeutka Lilly. 

            • Záložka do knihy spája školy

            • Každoročne sa zapájame do česko - slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Organizuje ho Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave. Cieľom projektu je výroba a výmena záložiek medzi školami na Slovensku i v Čechách. Našou partnerskou školu bola tento školský rok Špeciálna základná škola vo Veľkom Krtíši. Sme radi, že sme mohli potešiť žiakov tejto školy práve v čase mimoriadnej situácie a nadviazať tak nové priateľstvo. Tieto záložky sme pre nich vyrobili a odoslali. Pozdravujeme do ŠZŠ vo Veľkom Krtíši.

            • Pretože Vás radi máme...

            • V minulom príspevku sme Vám prezentovali darčeky našich žiakov pre starých rodičov. Nezabudli sme ani na našich susedov z DOMOVA KLAS n.o. vo Vrbovom, ktorým naši žiaci za pomoci učiteľov vyrobili takúto krásnu knihu plnú pestrých kresieb, prianí a hlavne plnú lásky...

            • Aj sladkosti môžu byť závislosťou - týždeň zdravých zúbkov

            • V októbri pravidelne v našej škole máme týždeň čistých a zdravých zúbkov, kde si s deťmi a žiakmi umývame zúbky a hovoríme o zdravej strave a vplyve sladkostí na naše zuby. Tento rok sme kvôli mimoriadnej situácii túto akciu nemohli organizovať v plnej paráde, tak sme zúbky umývali "našim figurantom" na zalaminovanom papieri, či školskej zubnej pomôcke. Zamerali sme sa hlavne na zdravé stravovanie. Opäť sa delíme o niekoľko veselých fotiek Buďte zdraví vy i Vaše zuby!

            • Dôležitý oznam

            • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

              dovoľte mi, aby som sa Vám krátko prihovorila z dôvodu opatrení, ktoré prijalo MŠVVaŠ SR v posledných dňoch.

              Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu č 2020/17949:1-A1810 sa mimoriadne prerušuje vyučovanie v piatom až desiatom ročníku v špeciálnej základnej škole a v prvom až treťom ročníku v praktickej škole od 26. októbra 2020 do odvolania

              Všetky menované ročníky prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania, ktorá sa v rámci našej školy bude realizovať od utorka 27. októbra 2020. Bližšie informácie Vám podajú triedni učitelia Vašich detí v pondelok 26. októbra 2020 po pracovnej porade.

              Stravujúci sa žiaci budú automaticky odhlásení.

              V dňoch 30. októbra, 02., 06., 09. novembra 2020 sa uskutočnia na všetkých školách jesenné prázdniny , to znamená, že neprebieha žiadna forma vzdelávania.

              Všetky potrebné informácie budú zverejnené aj na našom webovom sídle, tiež aj na FB profile školy.

              Verím, že uvedené opatrenia budú účinné v prevencii pred nákazou COVID - 19 a po zlepšení situácie sa všetci naši žiaci vrátia k prezenčnému vzdelávaniu. Lebo k životu v škole patria všetci jej žiaci.

              Silvia Kleinová, riaditeľka školy

            • Plody jesene

            • Jeseň je čarovné obdobie plné farieb a dozrievajúcich plodov. A práve v tomto období sa už tradične koná v našej škole výstava jesenných výtvorov. Aj tento rok si dali učitelia a asistenti so svojimi žiakmi veľmi záležať. Nešetrili nápadmi a vytvorili krásne jesenné kreácie z tekvíc a rôznych jesenných plodov. Kto neverí nech sa presvedčí sám v jesennom kútiku našej školy - ak nám to voda všetko neutopila... ;)

            • Môj kamarát

            • Takéto krásne portréty nám zdobia chodbu v škole. Triedni učitelia sa s deťmi rozprávali o kamarátstve a naši žiaci si "tých svojich" zvečnili aj na papier. Prekrásne diela, ktoré nemôžu ostať skryté Nech sa páči, nahliadnite...

            • Vyčisti svoje okolie

            • Okolie našej školy nie je našim žiakom ľahostajné, a tak sa v dňoch od 05.10. do 09.10.2020 v rámci environmentálnej výchovy pustili do jeho zveľaďovania. Na hodinách pracovného vyučovania žiaci spolu s vyučujúcimi nelenili, nasadili si pracovné rukavice, zobrali vrecia na odpad, a s nadšením zbierali odpadky v okolí našej školy. Okrem zbierania odpadkov sa zapojili aj do hrabania a zametania lístia. Žiaci pracovali naozaj usilovne a práve ich vlastným úsilím sa okolie školy zmenilo na krajšie a čistejšie miesto.